Mini Logo

The Parody of the Month.

The Far Seer: Fahman on 6:36 AM People who also had seen (0)

July. Bulan yang dijangka bagus, baek untuk aku teruskan hidup. Ironinya, penuh dengan assignment. tiap minggu kena buat kerja, tak boleh rilek. Hidup macam tak tentu hala. penuh cabaran.

Aku letih pergi low yat tiap tiap minggu. semua gara- gara compaq second hand dari abang aku, baru setahun dipakai. Dari dvd-rom driver, then internet adaptor. dan last skali, power supply. dan hari ini, aku tulis post ni guna laptop kawan aku. Sememangnya bukan bulan yang baek untuk aku. Aku letih. Dengan duit yang mengalir macam air. Baru sebulan dapat elaun. Aku malas pulak cakap kat mak pasal laptop nih, Mesti ingat aku kuat maen games, sampai rosak bene alah nih.

Namun, setiap perkara ada hikmahnya. Sekarang ni bulan shaban, bulan nabi muhammad. Ma ade pesan, banyakkan puasa, bnyakkan bace yasin. banyak bersabar. "Ma xmarah pun pasal laptop rosak tu. Baiki je, nak guna untuk blajar susah. Jimat-jimat la, kalau takde pape kat rumah, tak payah balik...". Aku menganguk bila menelefon beliau dua malam lepas. Hati rase lega, dengar suara ibu tersayang. Sememangnya aku sedang rindu kampung halaman buat masa sekarang. Dengan tekanan sekarang, rumah, adalah tempat yang dapat memberi ketenangan.

Keadaan yang serabut ini bukan aku sorang yang merase. kene jugak pikir pasal orang laen. Kawan- kawan seAUSMAT aku, lecture-lecture pun berserabut jugak. kene la pikir pasal orang laen jgak.

Bulan ramadhan yang menjelma bakal memberi keberkatan dalam hidup aku. Aminn.

P/s: 26 hb 7, happy anniversary

The End is The beginning.

The Far Seer: Fahman on 6:05 PM People who also had seen (3)


Alhamdullillah, akhirnya da cukup setahun aku berada kat KBU. progress agak ok ar.. dan minggu ni (27 june - 3 july) banyak bende bek dan buruk yang berlaku kat aku. Dan semua ini dirakam oleh kamera berlensakan mata dan disimpan kedalam memory card yang bernama kenangan dan tragedi. Antara kejadian2nya ialah:

27 june- elaun baru sehari. harap2 dapat berjimat, bukan macam sem2 sebelumnya. dan dalam mase itu, aku dapat meggunakan untuk bende berfaedah (cnth; earfon, baiki laptop, kasut.....)

27 june - team feveret. jerman berjaya menewaskan pemain2 EPL 4-1, membuatkan capello terjelongo.
28 june- adik aku antar gambar anak anak kucing baru dilahirkan sebulan.bukan seko, berekor ekor(mesti ma yang sowh antar). posing cantik2 je.

30 june- aku dapat dua lab report fizik yang teruk. daripada sepuluh, dapat dua disebabkan salah eja, lenght (lenght), fundemental(fundamental), Heigth (height) dan deacrease (decrease).
bayangkan dalam satu report berapa banyak perkataan tu digunakan. pengajaran, kerana membuat lab report lam keadaan gopoh dan last minute.


1 july- hari jadi lecture fizik aku, miss say. Mr.D yang gtau. lepas tu, hampir kesemua classmate add dye lam facebook untuk wish birthday, termasuk aku.

1 july_junior2 dah masuk. Ade schoolmate aku datang KBU, coarse skali.

3 july- hari paling malang dalam hidup aku. Aku pergi ke low yat nak baiki cd rom laptop aku. tokpek tu cakap lam rm 180. aku siap tinggal no henpon lagi, law ade pape cakap ar. then, aku pegi lam 4 jam lepas tu, cakap law siap awal dye akan cakap, tapi sepatah pon xde. sayang kedit kot. then, cakap2, kene rm300. sialan. ade bende len dye baiki tapi xtanye dulu. tension gile, lari budget aku. tapi xkesah ar, da ok laptop aku.

3july- jerman menang 4-0 dgn argentina beb.hahahahahahaha

4-july-aku ade bnyk keje kene submit minggu depan. tension gile. then, aku mintak ngan Pakyat cd games, nak install wat lepas stress. masuk2 je cd, lame gak tunggu. still xdetect. Aku try cd Futurama rumate aku. still xbleh. rase menyumpah bertalu talu lam ati aku. tension semakin bertambah. Aku habes rm 300 just untuk cd rom tu bleh terbukak je. Total2 duit biasiswa aku, dkat sparuh aku habes minggu nih....

pape pon, setiapperkara ade hikmahnya. setiap musibah ade sebabnya. Alhamdulillah, aku still bleh lagi idop sampai ujung taon ni. (bajet2 ar nih)..ha3..
hopefully, starting sem ni, aku akan lbeyh bersungguh. PES2010 jarang2 je, FB sekali skale( da xupdate status dah lam 2-3 hari). NO PAIN NO GAIN