Mini Logo

That's what you get.

The Far Seer: Fahman on 6:01 AM

Ini bukanlah mengulas tentang lagu band Paramore. Tapi lebih kepada entry tentang kejadian baru-baru ini.

kalau dulu, aku selalu meminta hendak membeli itu dan ini
api sekarang sudah tidak perlu. Biasiswa dah ada.

Dulu ingat lagi, mintak ngan abah ngan ma, kalau dapat straight A mase SPM, nak mintak motor.
Tapi tak tergamak. Banyak lagi tanggungan yang lain.

Same jugak mase pMR, lepas dapat result,
orang lain dah pakat guna Handphone, kite pon nak jugak.
Kalau buat telefon mak bapak takpe jugak.
Tapi Ma tak bagi.
Buat ape la budak sekolah menengah guna henset.
dah la duk Asrama, tak pasal pasal jadik macam member aku
8 kali kena tangkap henset, cikgu yang sama pulak tuh yang rampas.

telefon first aku pun nokia (tak ingat model) yang abang aku guna.
dah ade biasiswa, baru dapat beli hanset ade kamera 2mp, MP3..
orang lain senang-senang je dapat smartfone. kita pulak,baru nak berjinak-jinak guna henset.


Aku still guna yang ni. SE W610i.

Laptop... first sekali guna CompaQ F700.klik sini
laptop second hand, abang no2 aku yang belikan.
sekadar buat assignment ngan online.
takde ar puas sangat. Tapi bleh guna ar.
hajat nak jugak meminta ngan mak bapak.
beli yang ok sikit..
tapi ape gunanya biasiswakan?


tapi sekarang dah puas hati..
dapat beli guna duit sendiri.
Asus A42J, harga pon berbaloi.
beli ngan abang aku
kalau aku pergi beli sorang-sorang, konpem kene tipu.
puas hati.


my new bini. ada kaki kucing di situ


Abang sulung aku kate bleh guna software architecture,autoCAD, Photoshop.
abang ngah aku kate: jage leklok, jangan men games 3D banyak sangat..
Mak ngan abah macam biasa ar..jage leklok...barang mahal.
yes Mom.

so macam tu lah. banyak bende yang kita nampak cam senang nak dapat, tapi nak mendapatkannya mengambil masa.
dapat beli henset, dapat beli laptop, cermin mata frameless baru, barang-barang seni bina,
puas hati la.
adik bongsu aku tuh. Dapat 8a, nak mintak henset.
well...bese ar bdak-bdak remaja.banyak bende nak mintak.
tapi bende tu kita bukan dapat segera, dalam masa yang singkat.

it takes time..once we got it, we'll feel very satisfied.

2 People who also had seen:

Comment by Cik Mus on February 8, 2011 at 6:41 AM

kaki tupai

 
Comment by Fahman on February 9, 2011 at 9:49 PM

haah...kaki tupai tompok

 

Post a Comment